Om os

DSC_2155-2.jpg

For nogle år siden overværede jeg sammen med en skoleleder en orkesterprøve med Odense Symfoniorkester. Det var led i et kreativt coachingforløb, hvor vi lod os inspirere af andre verdener for at lære af dem og få input til ledelse i skoleverdenen. Det blev starten på en oplevelsesrig rejse sammen med kunstneriske ledere og performere.

Siden har jeg arbejdet sammen med både Odense Symfoniorkester og Odense Teater, hvor jeg har lært af dirigenter og instruktører, ligesom jeg sammen med operasangere og musikere har lavet musikalske foredrag og kunstneriske arrangementer, hvor ledere og medarbejdere har kunnet lære om lederskab, samskabelse og kreative processer. Desuden har jeg overværet prøveforløb på skuespil og operaer, læst litteratur om kunstnerisk ledelse og interviewet en række musikchefer, dirigenter, instruktører og performere.

Konklusionen er helt klar! Vi har rigtig meget at lære ledelsesmæssigt fra kunstens verden og af kunstneriske ledere. Derfor har jeg også ønsket at sætte fokus på kunstnerisk lederskab og etablere mødesteder med inspiration, netværk og partnerskaber mellem ledere i kunstens verden og ledere i andre dele af samfundet. For gennem dialoger, foredrag, træning, seminarer og konferencer kan det kunstneriske lederskab opøves – til glæde for den enkelte leder, for medarbejderne og for virksomheden.

I 2008 etablerede jeg konsulentvirksomheden Reflex, hvor jeg har arbejdet med ledelse og ledelsesudvikling gennem ledersparring, udvikling af lederteams og gennem foredrag og facilitering af udviklingssamlinger, seminarer og konferencer for ledere og medarbejdere. Det kan du læse mere om på hjemmesiden www.frirum-til-ledelse.dk. Det kunstneriske lederskab har altid ligget som en grundtone i alt det, jeg har lavet, og vil fortsat være en del af det klangbillede, som jeg ønsker bidrage med i lederverdenen.

 Lars Peter Nielsen
ledelses- og organisationskonsulent